Változtatás a súlybüntetéses rendszerben

Sziasztok!

Sok beszélgetés és egyeztetés előzte meg ezt a változtatást. Két futam után, plusz az egyik szuzukai tesztfutam eredményét megvizsgálva arra jutottunk, hogy szükséges apró módosításokat eszközölnünk a jelenlegi rendszeren.

Nem tudtuk még, hogy hogyan fog működni amit kitaláltunk, még nem csinaltunk ilyet szóval egy kicsit várható volt hogy finomításra lesz szükségünk. Mindezt azért tesszük, hogy minél igazságosabb rendszert tudjunk kialakítani.

Reméljük, hogy ez beválik és nem kell többé belenyúlnunk a szezon során. A változtatás a szuzukai futamtól él, tehát már a japán gp eredményét ezzel a finomhangolt módszerrel számoljuk.

A változások:

  • nem a legutolsó 5, hanem a legutolsó 3 futam alapján számolunk majd átlagot, így hamarabb reagál majd a rendszer a változásokra, nem lesznek annyira beragadva az értékek.
  • az időmérőt nem fogjuk belevonni a jósági tényezőbe. Nem tudtuk megoldani igazságosan és nem túl komplexen azt ha valaki nem teljes erőbedobással megy az időmérőn. Nem szeretnénk ha bárki is kihagyná vagy nem teljes erőbedobással menne az időmérőn.
  • a helyezés alapú jósági tényezőt nem a helyezés alapján arányosítjuk, hanem a szerzett pontok arányában kapjuk majd a pontokat. Ez igazságosabb.

1+