Pro – Nyári tesztek alakulása

Megkezdjük a tesztelést, íme a tesztfutamok időpontjai:

SRHF1: Jún 6, Jún 13, Jún 20

FSR 2019: Jún 27, Júl 4, Júl 11

VRN 2020: Júl 18, Júl 25, Aug 1

Minden esetben este 20:00 a kezdés, a naptárban bent vannak az események.

+1

Új hotlaps plugin

A Retro es a Pro csapatnak is lett külön HotLaps pluginje. Legyetek szívesek a régit letörölni (ob_64.dll) és a saját csapatotokét feltelepíteni.

Ez a plugin kiírja a kocsi nevét is. Jelen pillanatban a megjelenítés még csúnya, de nemsokára szép lesz 🙂

A leírás a HotLaps alján frissült.

Frissítés:

Közben fény derült egy olyan hiányosságra, hogy ha kocsit váltasz, de közben nem zárod be a játekot, akkor a plugin sajnos a régi kocsidat fogja mutatni a HotLaps-on.

+1

Pro bajnokság Autó teszt 2021/2022 előszezon

Sziasztok!

Köszönjük a tagoknak a jelentkezést! A nyár folyamán a honlapon is lesznek majd változások a két bajnokság miatt. Egyelőre két bejegyzés kategóriát hoztunk létre, illetve a címben is jelezzük, hogy miről van szó.
Ahogy jeleztük a Pro ligában a nyáron lesz egy kiválasztási folyamat. Ez a következőképpen fog zajlani. Fut egy a tesztelésre kialakított szerver OBL Pro néven, a tesztpálya jelenleg FSR 2017 Barcelona, illetve majd lesz még 2 másik pálya. A szerveren egyszerre 4 autó (3+1) található meg, szabadon lehet mindegyikkel tesztelni, de mindig lesz 1 amivel egy kitűzött időpontban kollektív tesztet fogunk tartani. 

Szinkronizálni ezt is a Mitya által készített, és alább bemutatott, módszerrel lehet a szerverrel.
A 4 autó a következő:
VRN 2020 (FSR 2020 fizika)
FSR 2019
SRHF1 2021 (ha minden igaz F1 A&M 2020 az alap, átalakított fizikával)
+1 McLaren MP4/13 1998
Ez amolyan bónusz elem, mert természetesen nagyon más mint a modern F1 szinte minden tekintetben, és nem túl aktuális. Azonban ennek az autónak a vezetése akkora élményt okozott, hogy ezt úgy gondoltuk mindenképp érdemes kipróbálni közösen. Ha esetleg mindenkének nagyon tetszene, akkor nem zárkózunk el ettől sem. A gumizódás ezúttal statikus lesz a pályán.

Szóval ezek közül fog kikerülni a következő szezon modja a Pro bajnokságban. Hogy melyik az majd szavazással fog eldőlni. Tervek szerint augusztus első felében fogjuk ezt megejteni, addig lesz idő mindegyikkel menni bőségesen. Arra kérünk mindenkit hogy próbálgassa lehetősége szerint az autókat. A setup a készítői beállításokkal van mindegyikben, így amit ők engedtek az szabadon állítható. Kommentben ide vagy discordra #proteszt ,  jöhetnek a vélemények, benyomások, de előtte azért menjetek vele sok kört, nézzétek meg hogy reagál adott autó a beállításokra, stb. A lényeg elsősorban ez, valamint összességében a vezetési élmény, de nyilván minden szubjektív lesz.

0

GOKART, Érmezés!

Sziasztok!

2021.06.05-en találkoznánk reggel 9:00-9:15 között a Hungaroring főbejáratánál. Minél előbb jöjjön aki tud, ha minden igaz előbb tudnánk kezdeni. 9:30 kor már mehetne az első csoport. Mindenkinek 3 menet lesz. 10-en leszünk, majd egy csoportban. Kb. 2-2,5 óra alatt lemegy a gokart, és utána lehet valahol egy közös kajálást csinálni, vagy akár rendelni, de ezzel kapcsolatban még nincs konkrét infom, de ott is megbeszélhetjük majd. Ha valakinek kérdése van híja ezt a számot: 20/471-6551 (KIMI)

ui: Széchenyi pihenőkártyát elfogadnak, fizető eszközként minden zsebből. Mind a 3 csoport már fel van töltve, továbbiakban csak Liga tagok jelenkezeset tudom elfogadni ( abban az estben ha valaki lemondja) A gokartokok max 130 kg ( pár kg eltérés lehet)

+2

Előzetes nevezés 2021/2022 szezon

Sziasztok!

Kérünk minden pilótát, hogy ehhez a hírhez hozzászólásban jelezze ha szeretne indulni a következő 2021-2022-es szezonban. Alább egy kis összefoglaló, hogy milyen alapvető szabályokkal fognak futni a bajnokságok. Amennyiben ez alapján, vagy egyébként is tudjátok, akkor azt is írjátok meg hogy melyik szériában szeretnétek indulni várhatóan.

Ez még nem végleges jelentkezés, de a szervezés szempontjából fontos lenne legalább hozzávetőlegesen tudni, hogy kikkel kell számolnunk.

Platform az rFactor 2, és F1 alapú mod lesz mindkét bajnokságban. A Retroboys bajnokságban ez az ASR 2019-re épül, a Pro bajnokságban a nyáron lesz egy kiválasztási folyamat.

 RetroboysPro
TankolásNincs, teletankos futamokNincs, teletankos futamok
SetupFix90%-ban nyitott, de Parc fermé lesz
SúlybüntetésPontátlag alapjánNincs
SegítségekABS és TC alacsonyanCsak automata kuplung a Top10ben,
azon kívül ABS és TC alacsonyan
Kezdési időpont18:30
Vasárnap, váltott héten
20:00
Vasárnap, váltott héten
Időmérőprivátnormál, 15 fő felett kétkörös
Versenytáv75%85%
Futamok száma1816
Mechanikai hibákkikapcsolvabekapcsolva

Üdv, 
A Szervezők

+3

Új mod szinkronizálási módszer

Sziasztok!

Csináltam 2 oktató videót, az egyik sokatoknak már nem mond újdonságot, a ModManager progit mutatom be benne, a másikban viszont elmondom, hogy idén hogyan fogjuk majd a modokat terjeszteni. Tehat aki már látta a ModManagert, annak elég a 2. videót megnéznie.

Dióhéjban:

  • Szinkronizációs progi letölt: http://static.17obl.hu/OBL_sync.zip
  • A ZIP tartalmát tedd az rF2 gyökérkönyvtárába
  • Indítsd el az obl_pro.bat vagy az obl_retro.bat fájl valamenyikét
  • Indítsd el a ModManagert és installd fel a még fel nem telepített csomagokat

Jó szórakozást:

+1

2020/21 szezonzárszó

Először is a szervezők nevében szeretnénk gratulálni mindenkinek aki részt vett a szezonban, és sajnáljuk, hogy néhányan, csak kevesebb futamon vettek részt. Ennek nyilván más-más okai voltak. Bíztatóan indult a szezon, bőven 20 fő fölötti indulónk volt. Sepangban 27 fő jelent meg, ami szenzációs élmény volt. Sajnos a végére kicsit jobban elfogytunk, mint a korábbi években, főleg az arányokat tekintve. Emiatt is tervezzük a jövő évi változtatásokat.
Többségében mindennel együtt azt gondoljuk, hogy nem volt ez rossz idény. A társaságra továbbra sincs panasz, kisebb konfliktusoktól eltekintve, melyek reméljük rendeződnek idővel. Voltak külső szemlélő számára is remek futamaink, szoros csatákkal taktikai szempontból és kemény kerék a kerék elleni küzdelmek is. Ezúton gratulálunk a helyezetteknek mind az egyéni mind a csapatbajnokságban. A díjátadón reméljük minél többen részt veszünk majd, akkor személyesen is megünnepeljük majd őket.
A liga nevében köszönjük a munkát mindenkinek, aki időt és energiát nem kímélve járult hozzá mindannyiunk szórakozásához. Természetesen mindig van hova fejlődni, ezúttal egy kicsit más formában igyekszünk előre lépni, megtartva a közösségünk értékeit. Kis pihenő után más szórakozások között pedig hamarosan elkezdjük a felkészülést a szeptemberben induló új szezonra. Várunk mindenkit majd!

Íme tehát a 2020/21-es szezon hivatalos végeredménye.

+4

WTCC fun race

Sziasztok!

Többször felmértük az igényt ts-en, hogy kinek lenne kedve valamilyen más autóval is menni néhány fun race-t, és arra jutottunk, hogy a legegyszerűbb lehetőség erre, ha WTCC futamokat szervezünk, ugyanis ezek nem igényelnek sok gyakorlást, ellenben a versenyzés, és a test test elleni csaták élménye maximális. A fordított rajtrácsokkal bárkinek lehetősége lesz az elejére kerülni – a pontos lebonyolítás még egyeztetés alatt, de az biztos, hogy három sprintfutamot szeretnénk. A futamokat vasárnap este 8-kor kezdenénk egy 10 perces, egy szakaszos időmérővel, aztán az első futam az időmérő sorrendjében, a másik kettő pedig valamilyen fordított rajtráccsal rajtolna.

A Simco mod a TC1-es WTCC autók 2016-os, illetve 17-es modelljén alapszik, mindegyik elsőkerekes egyforma fizikával, van Citroen, Honda, Volvo, Lada és Chevrolet is. Első nekifutásra 3 pályát terveztünk, de amennyiben sikeres, és van rá igény, akkor a gokart után júniusban további hárommal még megtoldhatjuk (akár kisebb bajnokságként is felfogva). Az első pálya már fent a szerveren, a Hungaroringen lehet tesztelni.

+3

2020/21 – 18 Bahrein GP – BT (óvások)

Sziasztok!
Ide kérjük az óvásokat kommentben, hétfő reggel 7 és kedd reggel 7 között.

Óvas formája:

Kik között történt az eset
– mikor történt az eset
– hol történt az eset
– opcionálisan replay pozíció
Semmi más nem kell, nem kell komment, magyarázat…

+1